Სარჩევი:

ლეგო დინამო ვურ დემო: 5 ნაბიჯი
ლეგო დინამო ვურ დემო: 5 ნაბიჯი

ვიდეო: ლეგო დინამო ვურ დემო: 5 ნაბიჯი

ვიდეო: ლეგო დინამო ვურ დემო: 5 ნაბიჯი
ვიდეო: Mechanical Experiments with Lego Technic #shorts #lego #legotechnic 2024, ივლისი
Anonim
ლეგო დინამო ვურ დემო
ლეგო დინამო ვურ დემო

დეზ ინსტრუქციურად დაგვიანებულ დროს ჩვენ ვაჩვენებთ, რომ ჩვენ ვაჩვენებთ დინამოს hebben gebouwd voor ons DEF eindproject. Onze dynamo kan een piekvoltage van 20 Volt opwekken en daarmee makkelijk და სერია led-lampjes laten branden.

მარაგები

მრავალფეროვანი Lego Technic

PVC ბუისი (დიამეტრი 5 სმ)

სპოელდრეადი

ნეოდიმი schijfmagneten

პურის დაფა

LED ნათურები

სოლდეერბუტი

მულტიმეტრი

ოსცილოსკოპი (voor testen)

ნაბიჯი 1: Het Draaien Van Een Spoel

Het Draaien Van Een Spoel
Het Draaien Van Een Spoel

დაიწყეთ PVC და შეაფასეთ PVC დიამეტრით 5 სმ. თქვენ უნდა შეაგროვოთ PVC მინიმუმ 6 სმ ზომამდე, 2500 გრაგნილი თქვენი ქცევისთვის (რა თქმა უნდა, გნებავთ).

ჩვენ ვიცით, რომ speldraad (geïsoleerd koperdraad) არის შენახული 10 სმ სიღრმეში, უზარმაზარი დინამიკოდან, ეს არის ის, რაც შეიძლება გამოყენებულ იქნეს, რადგანაც ის ნათელს ხდის ზურგს ან ვოლდოენდს.

Begin daarna met het winden van het koperdraad om de spoel, zorg ervoor dat dit strak gebeurd anders komt het in de weg van de draaiende onderdelen te zitten.

ნადატი არის 2500 გრაგნილი (მეტისმეტად), რომ გედრაიდი მოეთ ის იყო, როცა ვრცლად ვრცლად ვრცლად და ფართოდ გადავიღე. Ook is het belangrijk om met duct tape het uiteinde van de spoel aan het PVC te plakken zodat deze er niet afschuift.

ნაბიჯი 2: Maken Van Het Draaisysteem

Maken Van Het Draaisysteem
Maken Van Het Draaisysteem

Zorg ervoor dat je met de lego technic onderdelen drie assen stevig vast kunt zetten tussen de lego balkjes. Op de eerste as schuif je alleen een groot tandwiel. ოპ დე tweede როგორც schuif je een klein tandwiel dat in contact komt met het grote tandwiel op as 1, schuif ook nog een tweede groot tandwiel op de tweede as. De derde as heeft alleen een klein standwiel deze staat in contact met het grote tandwiel op as 2. De derde as moet te verlengen zijn zodat deze tot bij de spoel komt. ნება მიეცით დაარღვიოთ ყველა ასენ სოპელ ქუნენ დრაიენ.

ნაბიჯი 3: მონტერენ ვან დე მაგნეტენი

მონტერენ ვან დე მაგნეტენი
მონტერენ ვან დე მაგნეტენი

Voor de montageplek van de magneten hebben we op de as nog een tandwiel geplaatst. კარის დღე tandwiel hebben weer twee lego assen geduwd waardoor er drie naast elkaar door het tandwiel steken. op dit vlak worden aan beide kanten magneten geplaatst zodat deze elkaar versterken. Zodat aan een kant de noordpool van de as af wijst en anan de andere kant de zuidpool. Als je dit met meer magneten doet is het belangrijk ze zo naast elkaar te plaatsen dat de magneetpolen in dezelfde richting wijzen, anders verzwakken de magneten elkaars velden.

ნაბიჯი 4: დე კონსტრუქტი ელკაარ ზეტენში

დე კონსტრუქტიე ელკაარ ზეტენში
დე კონსტრუქტიე ელკაარ ზეტენში

Bouw de lego zo om de tandwiel constructie en de as dat deze tijdens het draaien minimaal kunnen bewegen en verschuiven. Zoals te zien is op de foto's maakt het niet uit wat voor een lego stukjes er gebruikt worden zolang het eindproduct maar stevig zijn taak uitvoerd.

De spoel kun je makkelijk voor de draaias monteren door een kuip van legostenen te maken zo rolt deze tijdens het draaien van de hendel niet weg. Het effect van de magneten op de spoel is groter wanneer de onderlinge afstand klein is. Probeer daarom de spoel zo dicht mogelijk bij de magneten te plaatsen.

ნაბიჯი 5: ლამპების გამოკითხვა ბორტზე

Lampjes Envestiging Lampjes En Breadboard
Lampjes Envestiging Lampjes En Breadboard

Strip het uiteindes van de spoeldraden en steek deze in het breadboard op de + en - lijn. Tussen deze lijnen zijn dan de LED-lampjes parallel te plaatsen en ook de multimeter of mogelijk de oscilloscoop om de გაგება და ძაბვის მრიცხველები.

კარების გაგზავნა შეიძლება მოხდეს LED- ნათურების გამოყენებით, რომლითაც შეგიძლიათ გამოიყენოთ დინამიკა.

გირჩევთ: