Სარჩევი:

თუ ეს ვიდრე: 5 ნაბიჯი
თუ ეს ვიდრე: 5 ნაბიჯი

ვიდეო: თუ ეს ვიდრე: 5 ნაბიჯი

ვიდეო: თუ ეს ვიდრე: 5 ნაბიჯი
ვიდეო: ყველაფერი სიყვარულის გამო/ფილმები ქართულად 2024, ნოემბერი
Anonim
Image
Image

ურთიერთქმედება ბიჟენკორფთან.

ამ პროექტში თქვენ გექნებათ ინტერაქტიული სისტემა, რომ დაგეგმოთ თქვენი ორგანიზაცია. ჩვენ შევეგუეთ ჩვენს სისტემას და გავითვალისწინეთ ის, თუ როგორ გავათავისუფლოთ კარი მიდელის ლიცენზიით.

De toeschouwer kan interactie met het systeem hebben door het aan te raken of er tegen te praten. Op de plekken waar de toeschouwer het systeem aanraak gaat op diezelfde plek licht aan. Als er vervolgens het systeem niet aangeraakt wordt gaat hij het patroon herhalen waar in jij op de knoppen hebt gedrukt. კარი geluid te maken of tegen het systeem te praten gaat er ook licht aan. დე ფელჰეიდმა დაათვალიერა ეს სიტყვები და თქვა კარების მოცულობამ ამ მეთოდით.

Zodra het geluid te hard is of de trillingen te heftig zijn, reageert het systeem met rood licht. Hiermee geeft het zijn grens aan. Het patronon word dat gereset.

იერონდერი არის ძალიან კარგი სისტემა, ელკაარ ზეტში. Je kan de eerste 3 stappen gebruiken voor het maken van de bazë voor je Interactieve Bijenkorf. თქვენ შეგიძლიათ შეაფასოთ PIEZO ელემენტები და RGB LED– ები და დაათვალიეროთ იგი. In stap 4 lak ik een impressie zien van hoe ik de behuizing van de Interactieve Bijenkorf heb gemaakt.

ნაბიჯი 1: მატრიალენ ვერზამელენი

De benodigde materialen zijn:

(1x) არდუინო უნო

(1x) პურის დაფა

(3x) PIEZO ელემენტი

(1x) გროვის ხმის სენსორი

(3x) RGB LED

(9x) 220 ohm რეზისტორები

(3x) 1 მეგაჰომის რეზისტენტები

(2x) 1 კილომეტრის რეზისტენტები

(18x) ჯუმბერის მავთულები

ნაბიჯი 2: არ შემცირება

კოდი
კოდი

Sluit alles aan zoals er op de afbeelding არის aangegeven.

არდუინოს აქვს სენსორები და Arduino არის braadbord erg handig. Als alles werkt zou je het kunnen solderen voor meer stevigheid. Ook kun je de bedrading და compacter maken zodat het in je behuizing past.

ნაბიჯი 3: კოდი

De code die ik heb gebruikt kun je vinden als bijlage.

Je kan zelf uitproberen welke waardes het beste bij jou werken bij de integers. Ook kun je de kleuren veranderen naar iets wat bij je ontwerp წარსული. შემეცნებითი ურთიერთობა აქვს ოპტიმალიზაციას.

ნაბიჯი 4: დე ბეჰუიზინგი

დე ბეჰუიზინგი
დე ბეჰუიზინგი
დე ბეჰუიზინგი
დე ბეჰუიზინგი
დე ბეჰუიზინგი
დე ბეჰუიზინგი

In de volgende stappen laat ik een impressie zien van hoe ik mijn behuizing heb gemaakt. ეს არის სრულიად განსხვავებული კონცეფცია და მისი შთაგონების სხვადასხვა გზები.

Voor mijn Interactieve Bijenkorf heb ik drie 6-hoekige knoppen gemaakt en een და 6-hoekige vorm als საფუძველზე. Belangrijk voor mij was dat er onder de knoppen ruimte was om de Arduino en bedrading kwijt te kunnen. Onder de 6-hoekige knoppen heb ik ruimte vrijgelaten voor het PIEZO ელემენტი om trillingen waar te nemen.

Ik had schuim gekocht en daarmee de gaten gevuld en de knoppen er door heen gedrukt. Dit zorgde er voor dat de knoppen op hun plek bleven maar ze wel trilde als ik ze aanraakte.

ჩვენ შევამოწმე ის, რაც მე შემიძლია ვივარაუდო, რომ ეს იყო 1 შედეგი. Ik heb mijn ontwerp hierop aangepast.

Uiteindelijk om de Interactieve Bijenkorf af te werken heb ik zijkanten van hout toegevoegd. Deze heb ik open gehouden zodat ik mijn Arduino en bedrading er in kwijt kon. Mocht ik aanpassingen willen maken dan kan ik ze er ook weer makkelijk uit halen.

ყველა Bedradingen heb ik gesoldeerd voor დამატებითი stevigheid. Ook heb ik de knoppen voorzien van een plastic bovenkant die ik er op gelijmd heb. Deze zijn gezandstraald om mat licht te krijgen.

ნაბიჯი 5: დაიწყეთ

Dat is alles wat je nodig hebt om een Interactieve Bijenkorf te maken. Of je zou natuurlijk je eigen draai er aan kunnen geven. Zo zou je bijvoorbeeld de knoppen in een vorm van schubben kunnen maken. Geluid toevoegen als je de knoppen aanraakt… რა არის საჭირო?

გირჩევთ: