Სარჩევი:

გადართვის ფუნქციის გაკვეთილი: 9 ნაბიჯი
გადართვის ფუნქციის გაკვეთილი: 9 ნაბიჯი

ვიდეო: გადართვის ფუნქციის გაკვეთილი: 9 ნაბიჯი

ვიდეო: გადართვის ფუნქციის გაკვეთილი: 9 ნაბიჯი
ვიდეო: გაყოფადობის შემოწმება 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10-სთვის 2024, ნოემბერი
Anonim
ფუნქციის გადართვის სახელმძღვანელო
ფუნქციის გადართვის სახელმძღვანელო

Gå in på

ნაბიჯი 1: პროგრამული უზრუნველყოფა

პროგრამული უზრუნველყოფა
პროგრამული უზრუნველყოფა

Gå სედანი på პროგრამულ უზრუნველყოფაში

ნაბიჯი 2: Installera Arduino

ინსტალაერა არდუინო
ინსტალაერა არდუინო

თქვენ შეგიძლიათ აირჩიოთ რამდენიმე გზა თქვენი დროის გასვლის შემდეგ

ნაბიჯი 3: Starta Med Arduino

სტარტა მედ არდუინო
სტარტა მედ არდუინო

Det kanske ser ut så här i början. ელერმა არ შეაფასა ის.

ნაბიჯი 4: PinMode ();

PinMode ()
PinMode ()

ეს არის "void setup ()" - ის ქვეშ, როდესაც ის სრივერს ატარებს, სანამ არუდიონ. Det som vi kommer skriva här behöver ardunion bara veta en gång.

Vi kan börja med att skriva "pinMode (7, INPUT);", 7: säger till Arduinon att något kommer att hända där. Med INPUT såger man att det kommer att komma stråm från 7: an.

სედანმა უნდა გაიაროს "pinMode (12, OUTPUT);" 12: säger till arduinon att något kommer att hända där. Med OUTPUT såger vi att tar emot ström där.

ნაბიჯი 5: Int

ინტერ
ინტერ

დეტალურად განვიხილავ "void loop ()" kommer sedan at köras om och om igen hela tiden tills man stänger ner programmet sen när man sätter på den.

პირველი სკრივერი "შეყვანა = ციფრული წაკითხვა (7);", დაათვალიერეთ კაცი, სანამ არ "შევა", როდესაც ის რიცხვში 7 იქნება.

Då måste vi säga till vad "input" ör för något. Det gör vi där uppe när vi skrev "int", n vir vi satte att "input" lir lika med 0. "int" attr att man ska definiera en variabel. Så då skriver vi "input" där uppe då säger vi att "input" lir lika med 0 i början. Vi ska sedan sätta på en knapp på kopplings bordet. S när vi senare kommer trycka in den knappen så kommer "input" att var lika med 1.

ნაბიჯი 6: ლოგიკური

ლოგიკური
ლოგიკური

Dr uppe under int så ser du att det har kommit upp ett nytt ord. ლოგიკური är att man kan göra så att en variabel truer true eller false. Denna variabel kallar vi just nu pin0n. Detta kommer sedan att vara om lampan lyser så kommer det att vara true annars kommer den vara false.

längre ner har det kommit upp en if-sats som man kallar det. if-satser är väldigt bra att vet och används i principalla program idag. უბრალოდ დარეგისტრირდით კოდის საშუალებით, როდესაც შედიხართ, როგორც წესი, 1 och pin0n ან ყალბი და blir pin0n ჭეშმარიტი. Annars om input är 1 och pin0n truer true s blir pin0n false. შეყვანის kommer sedan at vara 1 när vi trycker på knappen på kopplingsbordet.

ნაბიჯი 7: If-sats Till

თუ-იჯდა მანამ
თუ-იჯდა მანამ

Under den förra if-satsen ska ska du skriva en till if-sats ska sga sagga till att om pin0n är true så ska den skicka ut ström genom port 12 annars om pin0n är false false ska den inte skicka ut någon ström från port 12.

Nu har vi hela koden och ska bara göra våran krets mellan kopplingsbordet och arduinon.

ნაბიჯი 8: Kopplingsbordet Och Aruinon

Kopplingsbordet Och Aruinon
Kopplingsbordet Och Aruinon

Man tar en sladd (röda sladden) och kopplar den mellan kopplingsbordet och arduinonons 5V პორტი.

Sedan så kopplar man den röda sladden till en knapp som släpper igenom ström över till andra sidan om man klickar på den. Om man inte klickar på den så ör strömmen fortfarande kvar på samma sida men åker sidled två knappar till vänster där den har sin fot.

Vid den foten har vi satt en resistor som ledder till en jord (blå sladden), som sedan dödar all ström som går in arduinon. Anledningen till att man sätter en resistor där är för att arduinon inte klarar av att få i sig 5V hela tiden.

På andra sidan av kopplingsbordet har man satt en annan sladd (gula sladden), den sladden leder till port 7, detär här knappens funktion kommer till användning. F omr om man klickar på knappen så kommer det komma in ström i port 7. Vi vet från tidigare att det är port 7 som bestämmer om vi ska skicka ut ström eller inte.

ჩვენი კაცი trycker på den knappen och det kommer ström till port 7 ska ska den ändra sin 0: a till 1: eller om den redan har en 1: a ska den ändra från en 1: a till 0 0: a.

Som vi vet tidigare så vet vi att om port 7 har en 1: a ska port 12 (orangea sladden) skicka ut ström. Mellan lampan och port 12 så finns det en resistor som anpassar den strömmen som lampan vill ha. Detta kan man räkna ut med Ohms lag som lyder. D Rr R är resistansen som vi vill få reda på, U är spänningen och I är strömmen.

Vid lampans andra sida så ska det finnas en jord som dödar all ström som är kvar.

ნაბიჯი 9: კლარი

კლარ
კლარ

Nu ska du bara skicka in din kod in arduinon genom att koppla dom tillsammans med en kabel och klickar på knappen uppe till vänster i din kod.

გირჩევთ: