Სარჩევი:

Led Reactie Spel შეხვდა LCD კლავიატურის ფარი: 4 ნაბიჯი
Led Reactie Spel შეხვდა LCD კლავიატურის ფარი: 4 ნაბიჯი

ვიდეო: Led Reactie Spel შეხვდა LCD კლავიატურის ფარი: 4 ნაბიჯი

ვიდეო: Led Reactie Spel შეხვდა LCD კლავიატურის ფარი: 4 ნაბიჯი
ვიდეო: CS50 Live, Episode 001 2024, ივლისი
Anonim
Led Reactie Spel შეხვდა LCD კლავიატურის ფარი
Led Reactie Spel შეხვდა LCD კლავიატურის ფარი

Een leuk spelletje maken voor school met een arduino? კლინკ ლეუკი! Dan moet je eerst een idee hebben voor een spel. Ic dacht meteen aan spellen waar je snel op een knop moet drukken als hij licht geeft. როდესაც თქვენ ინტერნეტით სარგებლობთ და გექნებათ შესაძლებლობა გქონდეთ ინფორმაცია. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ ის: https://www.gadgetronicx.com/reflex-test-game-using-arduino/. Maar van het kopiëren van iemand anders project leer je niks, dus moest ik er iets bij doen. Ik meteen geïnteresseerd in lcd scherm die ik had gekregen voor deze opdracht, maar mijne werkte niet zo goed. Om het makkelijker te maken kreeg ik een Lcd Keypad Shield die ik direct kon zetten op de arduino. Na een paar weken uitzoeken hoe alles werkt is het me gelukt om het af te maken. In deze instructable leg ik uit hoe je dit spel ook kan maken.

მარაგები

  1. არდუინო უნო
  2. LCD კლავიატურის ფარი (D1 ROBOT)
  3. 10 სტანდარტული კაბელი
  4. 4 LED ნათურა
  5. 10k ohm გაგება
  6. 4 100 ოჰმეტი გაგება
  7. 4 დრუკნოფპენი

ნაბიჯი 1: LCD კლავიატურის ფარი

LCD კლავიატურის ფარი
LCD კლავიატურის ფარი
LCD კლავიატურის ფარი
LCD კლავიატურის ფარი

Dit is het makkelijkste deel. De shield moet er zo op dat de pins op de goede plek zijn, dit is het makkelijkst te zien bij de analoge ქინძისთავები. Iets belangrijks om te weten is dat de shield niet aangeeft welke digitale ქინძისთავები beschikbaar zijn. Van vooraf zijn de beschikbare pinnen op de rij 13-12-11-3-2-1-0. Bij mijn ფარი არის pin 12 niet beschikbaar, de reden daarvoor არის niet duidelijk. Ik heb op de shield pinnen laten solderen zodat de draadjes er makkelijker ingaan. ჩამაგრება 1 დან 2 დღის განმავლობაში, თქვენ უნდა შეიყვანოთ სიტყვა, ასევე შეიყვანოთ.

ნაბიჯი 2: Het LED Spel

Het LED თამაში
Het LED თამაში
Het LED თამაში
Het LED თამაში

Schakeling is te repliceren van de foto dus wat ik ga doen is uitleggen wat er erigenlijk gebeurd in de schakeling. De code zet ik in volgende stap maar ik leg het nu uit. Als het programma start knippert een ledje 3 keer waarna het spel start. Tijdens het spel gaat volgens een specifieke volgorde ledjes aan. დაწერა სიტყვა geregeld კარი და თანმიმდევრობა die kiest welke pin და signaal mag sturen. Als je niks doet blijft het lampje aan omdat de stroom dan naar de ground kan, als je op het bijbehorende knopje drukt gaat het signaal naar de input. Hierdoor გამოიწვია და შეწყვიტა ვარიაბელური ხმაური ან დაკავებული +1 ჯერ.

ნაბიჯი 3: ალეს სამენ დოენი

ალეს სამენ დოენი
ალეს სამენ დოენი

Eerst moet het spel aan de arduino met de shield verbonden worden. ეს არის ნიუ -იოუ გოუონი ფოტო ფოტო ვოლგენთან და კოდით. რა უთქვამთ, რომ ეს არ არის საჭირო:

ჩვენ ვკითხულობთ 3 სიტყვას "წადი!" geprint om aan te geven dat het spel is begonnen. თქვენ ასევე გესმით, რომ ეს არის ის, რაც გჭირდება: "ქულები: (aantal punten volgens variabele points)". Als je een speciek (maar aanpasbaar) aantal punten overschrijdt krijg je een berichtje die zegt "YOU WON !!!".

ნაბიჯი 4: ეინდე

Als je de stappen hebt gevolgd ben je nu klaar! დაწვრილებით მარტივი თამაში samen შეხვდა ecd scherm. Het duurde even om alles uit te vogelen omdat ik niet veel informatie kon vinden over de shield. Ik hoop dat dit projektje goed gebruikt kan worden om te starten met arduino en dat je even lol hebt met het spel.

Veel plezier შეხვდა maken!

გირჩევთ: