Სარჩევი:

მობილობა ოქოსპარკოლო: 7 ნაბიჯი
მობილობა ოქოსპარკოლო: 7 ნაბიჯი

ვიდეო: მობილობა ოქოსპარკოლო: 7 ნაბიჯი

ვიდეო: მობილობა ოქოსპარკოლო: 7 ნაბიჯი
ვიდეო: მობილობის ელექტრონულ პორტალზე რეგისტრაციის ვიდეოინსტრუქცია 2024, ოქტომბერი
Anonim
მობილობის ოქოსპარკოლო
მობილობის ოქოსპარკოლო

მკვეთრი სიძლიერე csapatunk célja egy okos parkoló kialakítása volt. Az alapelgondolás be-és kimenő autók számlálása, და ezzel და parkoló foglaltságának megadása volt. მე ვიცი, tweetelő funkcióval bővítettük, hogy parkolni vágyók folyamatosan értesítve legyenek და szabad helyekről.

ნაბიჯი 1: ესზკიზიკი, ალკატრეზეკი

Megvalósításhoz az első lépés megfelelő eszközök beszerzése volt, melyek და következők:

● ჟოლო პი 3

www.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-3-model-b/

● Ultrahangos távolságmérő HC-SR04

hobbielektronikabolt.hu/spd/HCSR04/Ultrahangos-tavolsagmero-HC-SR04

● szenzoroknak külön დაფა, illetve ahhoz szükséges kábelek, 1000 Ω-os ellenállások

Tforpforrás - Powerbank

ნაბიჯი 2: ჟოლო Pi Szenzorok

ჟოლო პი სენზოროკი
ჟოლო პი სენზოროკი

Msodik lépésként összeállítottuk a hardveres részt, vagyis bekötöttük a 2 ultrahang szenzort and feltelepítettük az operációs rendszert Raspberry Pi-re. ასე რომ, hogy működésüket არის ellenőrizzük, p sr sornyi kóddal teszteltük azt.

ნაბიჯი 3: Alapkód Megírása

ალაპკოდ მეგარასა
ალაპკოდ მეგარასა

Következőleg az alap kódot írtuk meg. Az elgondolás alapja az objektumok (autók) érzékelése volt. Ezt úgy valósítottuk meg, hogy amennyiben egy a ki- vagy bemenő jármű érkezik a megfelelő szenzor előtt elhaladva az alaptávolság lecsökken. Attól függően, hogy kimenő, vagy a bemenő szenzor érzékeli csökkenti, illetve növeli a bent tartózkodó autók számát.

ნაბიჯი 4: ტესტელესი

ტესტელეს
ტესტელეს

Munka során minden kódrész megírása után teszteltünk, hogy egy esetleges hibát azonnal javítani tudjunk, illetve, hogy könnyen kiszűrhessük, melyik részben történt hötént

Az alapkód tesztelése során több paraméterváltoztatást kellett végeznünk. Ilyenek voltak az eredetileg megadott hibatűrés alapértékei, illetve a szenzorok mérései közötti időintervallumok.

Hibatűrés értékeit eredetileg fixen állítottuk იყოს, viszont tekintettel arra, hogy rendszert ჩაკს felállítani kelljen EGY esetleges helyváltoztatás esetén, az Elso tesztelés utan თუ szekvenciát használtunk, több megadott értékkel.

ნაბიჯი 5: დამატებითი ფუნქციონირება

დამატებითი ფანკი
დამატებითი ფანკი

Az 5. lépésben egyrészt extra másrészt tájékoztató jelleggel további funkciókat vezettünk იყოს. Ezek közül először egy tweetelő, majd egy e-mailküldő részt írtunk meg.

Mindkettő esetében 30 percenként érkezik az értesítés, ami foglaltságról ad tájékoztatást.

ნაბიჯი 6: II. ტესტელეს

Következő lépésként az újonnan hozzáadott elemek működését teszteltük.

ეს არის twitter résznél fedeztünk fel egy olyan hibát, ami a kód működésének leállásához vezethet. ტვიტერმა დაარღვია ინფორმაცია, რომ ის 30 ვოლტამდეა 50 ვოლტამდე, ყველაზე მეტად კი ის არის, მაგრამ ეს არის პროგრამა, რომელიც მომავალში არის. Ezt egy egyszerű időkiírás segítségével valósítottuk meg, ami a problémát meg is oldotta is a posztok hitelességét és segít javítani.

ნაბიჯი 7: ნაბიჯი

ფაბარობა
ფაბარობა
ფაბარობა
ფაბარობა

Utolsó lépésként a teljes sszeállított rendszert kellett tesztelnünk. Ezt a Mobilis parkolójában néhány önkéntessel végeztük el. Ez esetben is szükség volt egy kis paraméterezésre, amivel megfelelően tudtuk számolni az áthaladó járművek számát.

A tesztet 3 nkéntes segítségével végeztük, tehát kocsik elhaladásával და foglaltság nőtt, და amikor azok და parkolót elhagyták, foglaltság visszackökékén az eredeti. A teszt alapján megállapítottuk, hogy 1.5-sets set up time (ძილის დრო) volt legoptimálisabb arra, hogy az elhaladó kocsikat megfelelően érzékelje.

Ahhoz, hogy a munkánkat a vizsga során be tudjuk mutatni, egy kartondobozból készített,, pályát”hoztunk létre, ahol a senzorok fixen rögzítésre kerültek.

გირჩევთ: